Vlindernieuws

Annemieke Hondius
268 keer bekeken 0 reacties

Nieuwsbrief over de Vlinderidylle Diemen

 

Diemen, 25 februari

Dag belangstellenden,

 

De eerste gele krokussen bloeien en de paarse krokussen staan op springen. Is de lente dan nu echt begonnen? Op de radio zijn zelfs al vlinders gemeld. In de idylle hebben we ze nog niet gezien. Ze zitten verborgen als ei of als pop in de uitgebloeide planten. Zodra ze uitkomen is er nu in elk geval voedsel in de vorm van nectar aanwezig.

 

Weten jullie dat we afgelopen jaar 161 vlinders geteld hebben en 10 verschillende soorten?

 

In de winter is er niet zo veel gebeurd, het is echt een rustperiode. Wel is een deel riet weggemaaid aan de kant van het zwembad. Aan de weg hebben we met de hand riet weggestoken. Riet heeft namelijk de vervelende eigenschap dat het zich ondergronds fors uitbreidt. Dus we verwachten dat het aan de straatzijde langer wegblijft dan aan de zwembadzijde. Toch is het niet alleen maar slecht. Er overwinteren insecten en vogels zijn er ook blij mee. Een deel riet blijft daarom staan.

 

Aan het Kriekenoord zijn boomstammen neergelegd. Dood hout is voor insecten fijn, het schermt de groenstrook af, maar je kunt er ook lekker op zitten. Ook zijn daar wat vuilboompjes/sporkehout geplant. Samen met de krenteboompjes is dat een welkome voedingsbron voor de vlinders. Bovendien is sporkehout de waardplant van de citroenvlinder. Een waardplant is een plant waarop een bepaalde vlinder zijn eieren afzet. Deze plant biedt dan weer voeding voor de rupsen.

 

Heb je al woensdagmiddag 10 mei 13.30 uur genoteerd? Dan is de officiƫle opening door de Vlinderstichting en de wethouder. We maken er een zonnig leerzaam vlinderfeestje van, onthullen informatieborden over de idylle en hopen dat de kinderen die meegeholpen hebben met inzaaien er ook bij zijn.

 

Veel dank aan iedereen die op welke manier dan ook een handje meegeholpen en meegenoten heeft!

                                   

 

Vlinderidylle Diemen,

 

Namens buren, Annemieke Hondius
vlinderidylle@gmail.com

 

Het delen van deze informatie wordt op prijs gesteld. Reacties zijn ook welkom.

Afbeeldingen

Registreren

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen