Kinderworkshop: ‘Teken een bedreigde diersoort uit Diemen’

Margot Aler 18-09-2023 553 keer bekeken

Begin

08-10-2023 om 14:00

Einde

08-10-2023 om 15:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

​​​​​​​ IVN Diemen gaat je tijdens deze leuke kindertekenworkshop alles vertellen over een aantal bijzondere dieren die in Diemen leven én hoe je ze het beste kunt beschermen.

Beschermvrouw of beschermheer

Dieren als de rugstreeppad, de ringslang of de laatvlieger (vleermuissoort) worden bedreigd en staan daarom op een ‘Rode Lijst’. Dit betekent dat ze lang niet meer overal voorkomen in Nederland. Maar sommige van die dieren van de Rode Lijst leven juist wel in Diemen! Belangrijk dus om goed voor ze te zorgen. Word jij beschermvrouw of -heer van een van hen?

Onderzoeken door te tekenen

Toen foto’s nog niet bestonden, maakte men veel tekeningen van dieren en planten. Als je iets tekent, kijk je er heel goed naar. En als je iets beter kent, ga je er meer van houden waardoor je het beter kunt beschermen. Dus dat gaan we ook doen tijdens de workshop ‘Teken een bedreigde diersoort’ op het Duurzaam Diemen Festival.

De kunstenaars Marisa Stoffers en Leontien Wessels van IVN Natuureducatie vertellen over de bedreigde dieren in Diemen en helpen je met het tekenen van een van hen. Dit doen we met oliepastel (echt kunstenaarskrijt), gesponsord door OBA Diemen.  

Belangrijke informatie

  • Datum: zondag 8 oktober
  • Tijden: van 14.00-15.30 uur. De workshop duurt 1,5 uur. Ouders blijven niet in de zaal en kunnen aan andere programmaonderdelen van het festival meedoen. Na ongeveer een uur mag je komen kijken. 
  • Leeftijd: 7-12 jaar
  • Locatie: Theater de Omval, vergaderzaal 1.3 op 1ste verdieping
  • Door: Marisa Stoffers en Leontien Wessels van IVN Diemen in samenwerking met OBA Diemen.

Duurzaam Diemen Festival

Deze activiteit is onderdeel van het Duurzaam Diemen Festival. Voor meer informatie over het gratis festival en het volledige 'duurzaamtastisch' programma, klik hier >>

 

Cookie-instellingen