Onze Auto

Lijkt het je wat om een elektrische auto te delen samen met mensen uit je buurt?  Evert Kuiken, klimaatburgemeester Diemen, is in 2022 een autodeelproject gestart waar iedereen in Diemen zich voor kan aanmelden. Inmiddels is er al één deelauto in Diemen beschikbaar. Deze staat aan het Diemerplein op de hoek van de Ouddiemerlaan.

Onze missie

Ik heb OnzeAuto benaderd om in buurten in Diemen elektrische auto's met elkaar te delen. Je deelt dan auto's met mensen die je (goed) kent.  Echt 'onze auto's' dus.  Dat is net wat anders dan de andere deelauto's in Nederland waarbij iedereen kan meedoen. Bij een buurtauto kun je onderling afspraken maken over het gebruik van de auto en ken je ook de andere gebruikers.

Een deelauto heeft veel voordelen: er staan minder auto's in de straat, je betaalt niet meer voor een stilstaande auto en je draagt bij aan een groenere buurt. Een elektrische deelauto heeft nog als extra voordeel dat deze het milieu minder vervuilt.

Bij 10-15 deelnemers in een buurt wordt er een auto geplaatst. Bij 20 deelnemers komt er een tweede bij. Heb je voor langere tijd een auto nodig, bijvoorbeeld voor een vakantie, dan kun je tijdelijk een extra auto krijgen via OnzeAuto. En er zijn nog meer voordelen ten opzichte van 'gewone' deelauto’s.

Contact

Heb je ook interesse? Neem contact op met Evert Kuiken of meld je je direct aan

 

=

=

=

 

Cookie-instellingen