Diemense huishoudens gaan spelenderwijs energie besparen

ProfielfotoJorrit Leijting 24-01-2020 4007 keer bekeken 0 reacties

Er wordt in Diemen deze winter een energiebesparingsspel georganiseerd waarmee tot 15% bespaard kan worden op de energierekening. Iedereen met een slimme energiemeter en zonder zonnepanelen kan mee doen aan deze Powersaver Game. Aanmelden kan tot 15 februari op http://powersaver.sites.uu.nl/diemen

Op initiatief van Hogeschool Inholland Diemen, Universiteit Utrecht, Daarom Duurzaam Diemen en Duurzaam Dorp Diemen wordt er deze winter een energiebesparingsspel georganiseerd in Diemen.

Spelenderwijs tot 15% besparen op het energieverbruik

De Powersaver Game is ontwikkeld door Jan Dirk Fijnheer, onderzoeker bij Hogeschool Inholland Diemen en promovendus bij Universiteit Utrecht. Fijnheer: ‘de deelnemers kunnen tot 15% besparen op het energieverbruik. Samen met je huisgenoten of gezin kun je in drie weken je energiegedrag blijvend veranderen. En dat kan tientallen tot honderden euro’s schelen op je energiejaarrekening’.

De deelnemers dragen bij aan wetenschappelijk onderzoek

Promovendus Jan Dirk Fijnheer is bezig met een onderzoek hoe ‘serious gaming’ kan bijdragen tot beïnvloeding en verandering van duurzaam gedrag. Jorrit Leijting van de Initiatiefgroep Duurzame energie en Leo Smits, raadslid in Diemen bedachten tijdens het Duurzaamheidsatelier afgelopen oktober een plan dat moet zorgen dat de inwoners van Diemen meer regie over hun energieverbruik krijgen. Bij het uitwerken van het plan kwamen zij het onderzoek en de Powersavers Game van Jan Dirk Fijnheer op het spoor. Vervolgens heeft Stichting Daarom Duurzaam Diemen financiële ondersteuning geboden en ook Duurzaam Dorp Diemen haar naam aan dit duurzame initiatief verbonden.

De beste bespaarder uit Diemen wint een duurzame diner bon van 150 Euro!

Bij een spel moet er altijd iets te winnen zijn. 15% blijvend besparen is eigenlijk al een prijs, maar de beste bespaarder in Diemen wint een avond uit eten.

Meedoen aan de Powersaver Game: iedereen wint!

Meedoen kan alleen als je een slimme energiemeter hebt en geen zonnepanelen. Inschrijven kan tot 15 februari via de website http://powersaver.sites.uu.nl/diemen. ‘Dit is de eerste keer dat de Powersaver Game op zo’n grote schaal wordt ingezet. ‘Ik hoop dat er veel Diemenaren meedoen. Naast het spelplezier en besparing op je energierekening help je ook mee aan een duurzamere wereld’, aldus een enthousiaste Jan Dirk Fijnheer.

Meer info vindt u op: http://powersaver.sites.uu.nl/diemen

Of mail naar Jan Dirk Fijnheer: j.d.l.fijnheer@uu.nl

Cookie-instellingen