Subsidie voor Moestuin Sweetgrass in de Polder

Margot Aler 12-12-2022 267 keer bekeken 0 reacties

Moestuin Sweetgrass in de Polder heeft door een financiële bijdrage van Daarom Duurzaam Diemen recentelijk een nieuwe grasmaaier en een grote wateropslagtank kunnen aanschaffen.

Deze idyllisch gelegen deelmoestuin in Diemen Zuid beschikt over een grote picknickplek met vuurplaats en is voor iedereen toegankelijk. Naar onze mening draagt ze bij aan natuurbeleving en duurzame bewustwording om op lokale manieren aan gezonde voeding te werken en dit te delen met anderen.

Wieneke van Doorn, vrijwilliger Moestuin Sweetgrass in de Polder is blij en dankbaar voor te toekenning. “Ondanks dat onze moestuin naast een sloot ligt, hadden we afgelopen zomer door de droogte een groot probleem. Ook de waterkwaliteit van de sloot laat te wensen over. Tot nu toe vingen we het regenwater van het dak op met de emmers. Nu gaan we een dakgoot maken en deze aansluiten op onze nieuwe watertank van 1.000 liter… echt super gaaf! We gaan er nog tegels onder zetten zodat de kraan op gieterhoogte komt te staan. En dan hebben we ook nog een grasmaaier met deze subsidie kunnen aanschaffen! De vuurplek is weer zichtbaar en de mensen die regelmatig in onze moestuin hun lunch nuttigen, kunnen weer lekker zitten. In maart komen er weer basisscholen onze tuin bezoeken en door de grasmaaier is de tuin dan beter begaanbaar en is het duidelijker waar je kunt lopen. Dank Daarom Duurzaam Diemen!”

Moestuin mee!

Wieneke en de andere vrijwilligers hebben nog meer plannen. Deze winter gaan ze hun tuinhuis schilderen, de composthoop herstellen en komt Brigitte van Buurtmoestuin Carpe Diemen ze helpen met een goed bemestingsplan. Ook is door samenwerking met Carpe Diemen het idee ontstaan om gebruikers van de Voedselbank gratis een eigen stukje tuin ‘te geven’. Deze moeten ze dan onderhouden waarbij de oogst gedeeltelijk mee naar huis genomen mag worden. Wieneke: "Mocht je bij ons een stukje moestuin willen onderhouden of mee willen helpen met klussen, zoals bijvoorbeeld het tuinhuis of tuinbank schilderen, je bent van harte welkom! Interesse? Meld je aan door te mailen naar wienerik@hotmail.com.”

Ook subsidie aanvragen?

De subsidieregeling van Daarom Duurzaam Diemen ondersteunt nieuwe en bestaande initiatieven die zich in Diemen met duurzaamheid bezig houden. Denk aan thema’s zoals klimaatadaptatie, voeding, biodiversiteit, energiebesparing, afvalreductie en groene mobiliteit. Heb je een idee? Doe een aanvraag! Voor meer info, klik hier

Cookie-instellingen