Groen Event Diemen scoort

Margot Aler 03-07-2024 117 keer bekeken 0 reacties

Zondag 30 juni organiseerde Daarom Duurzaam Diemen het Groen Event Diemen met als thema biodiversiteit en landgebruik.

Fietstocht & clinic 'Eetbare tuin'

Veel mensen kwamen naar het House of Bird en het Diemerbos om zich te vermaken, maar vooral ook te leren over de flora en fauna van Diemen. Een groepje had ’s ochtends al per fiets met gids de buurttuinen bezocht. In de middag maakte een andere groep onder begeleiding van Brigitte Kuipers met de geplukte gewassen smakelijke hapjes.

 

Van boom tot boswandeling

Onder leiding van boswachter Anne Voorbergen ging twee maal een groep het bos in om de schoonheid van de natuur te ontdekken en van dichtbij te beleven.

 

Workshop 'Hoe neem je biodiversiteit waar?'

Een andere groep leerde van Ankie Koning van Vrienden van het Diemerbos, hoe je biodiversiteit kunt waarnemen.


Tekensafari

Tijdens de tekensafari's kregen kids van 7 tot 12 jaar onder leiding van Marisa Stoffers, aanwijzingen hoe ze planten en dieren gericht konden bekijken en zodoende natuurgetrouw konden natekenen.

 

Knutselen & schminken

Er waren diverse knutselactiviteiten: bloem en blad 'pounding', mini tuintjes maken van oude kranten, opgezette dieren natekenen en glitter kleurplaten inkleuren voor de allerkleinsten. Tevens kon je je geheel in stijl laten schminken.

 

Speurtochten

Wie uitgedaagd wilde worden, liep de gevarieerde en leerzame bos- of vogelspeurtocht. Het vriendelijke weer gaf deze groene dag een extra glans.


Samen doen, samen groen

Mede dankzij goede samenwerking met House of Bird, Vrienden van het Diemerbos, IVN Diemen, Natuurlijk Diemen, Staatsbosbeheer en de hulp van verschillende vrijwilligers werd het een groot succes.

"Kom genieten van de natuur in Diemen en verwonder je over alles wat leeft!”

 

Cookie-instellingen