Veggie lasagne

51 keer bekeken 0 reacties

Sophie Tjebbes is kartrekker van het initiatief 'Voeding'. Elke week deelt zij nieuwe, duurzame recepten.

Een Italiaanse specialiteit, vegan style

Benodigheden

  • Lasagnebladen
  • 1 courgette, in plakken
  • 1 aubergine, in plakken
  • 1 tomaat, in plakken
  • 2 eetlepels cashewnoten
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • peterselie (garnering)
  • olijven (garnering)

Saus:

  • een kleine ui, versnippert
  • twee teentjes knoflook, gesneden
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • een halve theelepel rozemarijn
  • paar snuffen peper
  • 1 theelepel suiker/rijststroop/agave
  • snufje zout

Recept

Leg de plakken aubergine op een ovenrooster. Zet de oven op 230 graden en schuif de plakken in de oven. Na ongeveer 4-5 minuten is de aubergine bruin en gaar aan de binnenkant. Verlaag de temperatuur van de oven naar 220 graden.

Verwarm een klein scheutje olie in een pan en bak de ui voor 3-4 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuutje mee. Doe ondertussen alle andere saus ingrediënten in een blender of keukenmachine. Mix vervolgend nog de knoflook & ui mee.

Pak je ovenschaal erbij. Begin met een laagje saus op de bodem. Leg de lasagnebladen erop en druk ze een beetje aan. Leg de helft van de aubergine plakken en courgette plakken erop. Smeer een dikke laag saus over de groenten en verdeel weer wat lasagnebladen erover. Leg de andere helft van de groenteplakken erop en eindig met een dikke laag saus. Verdeel de tomatenplakken op de bovenkant.

Mix de cashewnoten met de edelgistvlokken even kort in de keukenmachine tot kleine stukjes noot. Strooi dit als laatste stap over de lasagne. Dek de ovenschaal af (met bijv. folie) en zet voor 30 minuten in de oven. Haal na 30 minuten de folie eraf en bak nog 10 minuten in de oven. Let wel op dat de cashewnoten niet verbranden. Laat heel een klein beetje afkoelen en garneer met de peterselie en olijven.

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

Twitter

0  reacties

Cookie-instellingen