Nasi Goreng met Tofu

51 keer bekeken 0 reacties

Sophie Tjebbes is kartrekker van het initiatief 'Voeding'. Elke week deelt zij nieuwe, duurzame recepten.

Duurzame Nasi Goreng met Tofu

Benodigheden

  • 120 g volkoren basmati rijst
  • 1 rode paprika
  • 200 g sperziebonen
  • 1 pakje gemarineerde tofu 
  • 2 stengels bosui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 el olie naar keuze
  • 2 tl sambal badjak
  • 2 el sojasaus
  • ½ limoen
  • 120 g gekookte zwarte bonen
  • 2 el gehakte pinda's

Recept

Zet een middelgrote pan op het vuur en met ongeveer 1 mok aan water. Voeg de rijst toe en kook zolang de verpakking aangeeft (want het verschil per soort rijst). Voeg eventueel meer vocht toe. Haal na het koken van het vuur en laat de rijst op het aanrecht afkoelen.

Begin met het wassen van alle groenten. Snij daarna de paprika in dunne reepjes van 2 cm lang. Haal bij de sperziebonen de puntjes eraf en snij ze in drie gelijke stukken. Snij de bosui in dunne ringen en snij de knoflook en gember klein. Neem een koekenpan en zet deze op het vuur. Voeg eventueel wat olie toe om in te bakken, maar dit is niet nodig. Bak eerst de paprika, daarna de sperziebonen en als laatste de tofu. Houd de gebakken groenten en tofu apart in een kom.

Verhit een eetlepel olie in de pan en voeg knoflook, bosui en gember toe. Voeg na twee minuten de sambal badjak en sojasaus toe. Bak het geheel kort en roer daarna de rijst erdoorheen. Knijp hierboven de limoen uit. Voeg ten slotte de groenten, zwarte bonen en tofu toe en bak enkele minuten om alles goed te verwarmen.

Verdeel de nasi goreng over twee borden. Garneer met gehakte pinda's en eventueel stukjes rode peper en bosui.

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

Twitter

0  reacties

Cookie-instellingen