Marokkaanse stoof met parelcouscous

48 keer bekeken 0 reacties

Sophie Tjebbes is kartrekker van het initiatief 'Voeding'. Elke week deelt zij nieuwe, duurzame recepten.

Marokkaanse lekkernij op een duurzame manier

Benodigdheden

  • 250 gram (parel)couscous
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 wortels
  • 2 el harissa (pasta)
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl komijnpoeder
  • 100 gram rozijnen
  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 1 blik tomatenpassata (400 ml)
  • 1 bosje verse munt
  • 4 el vloeibare tahin

Recept

Snijd de ui en knoflook fijn. Verwarm wat olie in een diepe pan en bak de ui en knoflook 5 minuten. Snijd de courgette, aubergine en wortels in kleine blokjes en voeg die met de harissapasta, kaneel en komijn toe aan de gebakken ui en knoflook. Bak alles gedurende 8 minuten tot de groenten zijn bedekt met de specerijen en kleur beginnen aan te nemen.

Voeg de rozijnen, afgespoelde kikkererwten en de tomatenpassata toe aan de pan. Breng eventueel op smaak met peper en zout en laat 10 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn.

Bereid ondertussen de (parel)couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de couscous los met een vork. Voeg de gesneden munt toe en serveer de stoof met wat vloeibare tahin.

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

Twitter

0  reacties

Cookie-instellingen