Me­rin­gue kerst­krans

422 keer bekeken 0 reacties

Sophie Tjebbes is kartrekker van het initiatief 'Voeding'. Elke week deelt zij nieuwe, duurzame recepten.

Heerlijk dessert voor de Kerst

Benodigheden

  • 1 citroen
  • 350 g kikkererwten
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 250 g diepvries zomerfruit
  • 100 g fruitspread bosvruchten
  • 300 g koelverse yochurt kokos ongezoet
  • 40 g witte chocolade met aardbei (Veganz)
  • 150 g chocoladekoekjes (Veganz)
  • 5 g verse munt

Recept

Verwarm de oven voor op 100 °C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Laat de kikkererwten heel goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op. Voeg ½ el citroensap toe. Klop het kikkererwtenvocht in ca 5 min. zo dik mogelijk. Voeg geleidelijk en al kloppend de suiker en de citroenrasp toe. Maak op een met bakpapier bekleedde bakplaat 8 gelijke hoopjes van het schuimmengsel. Bak 3 uur in de oven. Zet de oven uit en laat 1 uur afkoelen in de oven.

Verwarm ondertussen het zomerfruit en de fruitspread in een steelpan tot het fruit is ontdooid. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Leg de meringues in een krans op de schaal. Schep de kokosyochurt tussen de kransen en verdeel de vruchtencompote erover. Hak de chocolade grof en strooi over de krans. Steek de koekjes in de krans. Garneer met de blaadjes munt.

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

Twitter

0  reacties

Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.


Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.