Ge­roos­ter­de au­ber­gi­nes met si­naas­ap­pel­dres­sing

344 keer bekeken 0 reacties

Sophie Tjebbes is kartrekker van het initiatief 'Voeding'. Elke week deelt zij nieuwe, duurzame recepten.

Gezond vegan gerecht met sinaasappel

Benodigdheden

  • 2 aubergines
  • 5 g verse oregano
  • 120 ml traditionele olijfolie
  • 2 perssinaasappels
  • 2 el kappertjes
  • 10 g verse bieslook (bakje 25 g)
  • 50 g gezouten pecannoten

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C.Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen. Leg de aubergines met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Duw de blaadjes oregano in het vruchtvlees. Bestrooi met weinig zout en besprenkel elke helft met 1 el olie. Bak ca. 45 min. in de oven.

Pers de sinaasappels uit. Kook het sap in een steelpan in tot de helft. Meng het sap met de rest van de olie en de kappertjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de dressing afkoelen.

Snijd de bieslook fijn en hak de pecannoten grof. Leg de aubergines op een schaal en besprenkel met de dressing. Strooi de noten en bieslook erover.

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

Twitter

0  reacties

Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.


Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.