Self made mueslireep

568 keer bekeken 0 reacties

Sophie Tjebbes is kartrekker van het initiatief 'Voeding'. Elke week deelt zij nieuwe, duurzame recepten.

Maak zelf je mueslireep!

Benodigdheden

  • 120 gram krokante muesli naar keuze
  • 50 gram gedroogde appelpartjes
  • 30 gram notenmelange (ongezouten)
  • 20 gram rozijnen
  • 1 citroen
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 el ahornsiroop

Recept

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de gedroogde appel partjes in stukjes. Schep de muesli met de appel, noten en rozijnen in de keukenmachine of blender. Breng op smaak met de kaneel en rasp er 2 tl citroenschil boven. Meng het samen tot een grove massa.

Verwarm in een hapjespan de ahornsiroop met de olie en 2 el water. Schep het muesli mengsel en roer tot er een plakkerige massa ontstaat.

Verdeel vervolgens het mengsel gelijkmatig over een bakplaat. Druk het tot een rechthoekige vorm van ongeveer 1 cm dik.

Bak de muesli in 25 min knapperig en bruin in de oven. Dek de plaat na 15 min af met aluminiumfolie. Laat helemaal afkoelen en snijd vervolgens in repen.

Eet smakelijk!

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

Twitter

0  reacties

Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.


Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.